Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلبول های قرمز خون مسئول حمل و نقل اکسیژن به سراسر بدن هستند بنابراین حفظ آنها در سطوح سالم ضروری به نظر می رسد.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: مولکول اصلی گلبول‌های قرمز خون، هموگلوبین است. در بزرگسالان بین ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۵ میلیون و ۴۰۰ گلبول قرمز وجود دارد. گلبول‌های قرمز بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ روز زندگی می‌کنند و پس از آن مغز استخوان یک گروه دیگر از آن‌ها را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر مولکول قرمز دارای ۴ اتم آهن است که به مولکول‌های اکسیژن وصل می‌شوند. مقدار طبیعی هموگلوبین در زنان ۱۴ گرم در دسی لیتر و در مردان ۱۵.۵ گرم در دسی لیتر است.

این نکته را بدانید که کمبود تعداد گلبول‌های قرمز خون، باعث کم خونی می‌شود. کمبود آهن از شایعترین کم خونی‌های ناشی از کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون است. برای افزایش این تعداد، برخی از دستور‌های غذایی و غیر غذایی را باید رعایت کنید:

غذا‌های غنی از آهن بخورید: آهن سبب تولید گلبول‌های قرمز می‌شود. غذا‌های غنی از آهن عبارتند از حبوباتی از جمله عدس و لوبیا، سبزیجاتی مثل کلم و اسفناج، گوشت، آجیل‌هایی مثل آلو خشک و کشمش، و زرده تخم مرغ.

مس بیشتر مصرف کنید: بزرگسالان نیاز به ۸ تا ۱۸ میلی گرم از این ماده معدنی در روز دارند. زنان در طول مرحله باروری بیشتر از مردان به مس نیازمندند، زیرا آن‌ها در طول قاعدگی این ماده معدنی را از دست می‌دهند. مواد غذایی غنی از مس عبارتند از آجیل، لوبیا، گیلاس، جگر، مرغ و شکلات.

اسید فولیک بیشتر دریافت کنید: ویتامین ب ۹ یا همان اسید فولیک در تولید گلبول‌های قرمز خون موثر است. دقت کنید که کمبود اسید فولیک باعث نوعی کم خونی به نام آنمی هم می‌شود. زنان در روز ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک نیاز دارند. این میزان در دوران بارداری به ۶۰۰ میکروگرم می‌رسد. اسید فولیک در دانه‌های کامل، سبزیجات تیره رنگ، لوبیا و آجیل یافت می‌شود.

ویتامین آ دریافت کنید: نام دیگر این ویتامین رتینول است. ویتامین آ یک ترکیب بسیار مهم برای توسعه گلبول‌های قرمز در مغز استخوان است. غذا‌های سرشار از ویتامین آ عبارتند از هویج، کدو سبز، سبزیجات تیره رنگ، فلفل شیرین، آلو، گریپ فروت و هندوانه.

مصرف ویتامین سی را افزایش دهید: ویتامین سی نه تنها از سیستم ایمنی بدن حمایت و از بیمار یهای ویروسی زمستان جلوگیری می‌کند، بلکه توانایی بدن برای جذب آهن را تحریک کرده و تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. مرکبات و توت فرنگی بیشترین میزان ویتامین سی در بین میوه‌ها را دارند.

ویتامین ب ۱۲ را فراموش نکنید: مقدار خوبی از ویتامین ب ۱۲ باعث تولید گلبول‌های قرمز در مغز استخوان می‌شود و حضور آن‌ها را در خون افزایش می‌دهد. گوشت گوساله، تخم مرغ، ماهی قزل آلا و ساردین، محصولات لبنی، سویا، جوانه گندم و قارچ سرشار از ویتامین ب ۱۲ هستند.

ورزش کنید: یک شیوه زندگی بی نشاط و بی تحرک، نه تنها چاقتان کرده و گردش خون را ضعیف می‌کند، بلکه باعث کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون می‌شود. دویدن و دوچرخه سواری برای تامین این گلبول‌ها و افزایش اکسیژن بدن ضروری هستند.

سیگار نکشید: سیگار کشیدن یکی از بدترین عادت‌هایی است می‌توان انجام داد، به خصوص با توجه به اینکه نیکوتین و دیگر مواد شیمیایی موجود در سیگار اکسیژن خون را کاهش می‌دهند و جریان خون مناسب را مختل می‌کنند.

حداقل سالی یکبار برای آزمایش خون مراجعه کنید: با انجام تست خون نه تنها تعداد گلبول‌های قرمز بلکه سطح کلسترول، آهن، اوره، کراتینین، گلوکز و ... نیز اندازه گیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص سبوس گندم

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت خون گلبول قرمز

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خون گلبول قرمز تعداد گلبول های قرمز خون اسید فولیک ویتامین ب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۰۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیداحمد فاضل‌زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام‌های رتبه‌بندی معتبر در سطح بین المللی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

وی افزود: در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه ­های آسیایی سال ۲۰۲۴ از ایران تعداد ۷۳ دانشگاه حضور داشته اند که ۴ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند. رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴، تعداد ۷۳۹ دانشگاه را از ۳۱ کشور در بردارد. همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد و هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. رتبه‌های اول تا دهم در جدول ۱ قابل مشاهده است.

 

رئیس موسسه ISC گفت: سهم ایران از نظر تعداد دانشگاه‌های رتبه بندی تایمز آسیایی ۲۰۲۴، ۷۳ دانشگاه است که در حدود ۱۰ درصد دانشگاه‌های این رتبه بندی را شامل می‌شود که در جدول ۲ قابل مشاهده است.

جدول ۲: تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز آسیا در سال‌های مختلف

 

فاضل زاده افزود: در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴، تعداد ۷۳ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تهران و صنعتی شیراز به ترتیب رتبه اول تا پنجم ایران را کسب کردند. نتایج دانشگاه‌های ایران در جدول ۳ قابل مشاهده است.

جدول ۳: جایگاه دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز کشور‌های آسیایی سال ۲۰۲۴

 

عملکرد دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی قاره آسیا در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

رئیس موسسه ISC گفت: از میان کشور‌های اسلامی قاره آسیا، در مجموع ۳۰۶ دانشگاه از ۱۷ کشور اسلامی در رتبه بندی ۲۰۲۴ حضور دارند این در حالی است که در رتبه بندی ۲۰۲۳ این تعداد ۲۵۳ دانشگاه بوده است. از لحاظ تعداد حضور دانشگاه، کشور ترکیه و ایران به ترتیب با ۷۵ و ۷۳ دانشگاه، بیشترین حضور را داشته اند.

 

دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی با رتبه ۱۰۰ و کمتر، در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ در جدول ۴ قابل مشاهده است.

جدول ۴: دانشگاه‌های برتر کشور‌های اسلامی در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

 

 روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

فاضل زاده گفت: روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ مانند رتبه بندی جهانی تایمز، به طور قابل توجهی تغییر کرده است. تعداد شاخص‌های مورد استفاده از ۱۳ به ۱۸ شاخص رسیده است با این حال مانند روش­شناسی پیشین، شاخص­های عملکردی در ۵ معیار کلی قرار دارند: آموزش، پژوهش، کیفیت پژوهش، چشم انداز بین المللی و صنعت. جدول ۵ شاخص‌های مورد استفاده در هر معیار را نشان می­ دهد.

وی افزود: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز است با این تفاوت که در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی این شاخص‌ها جهت رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی مجددا تنظیم و وزن دهی می‌شوند.

جدول ۵. معیار‌ها و شاخص ­های رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

دیگر خبرها

  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟