Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@15:44:48 GMT

مادران باردار مصرف اسید فولیک و ید را جدی بگیرند

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۹۹۱۰

به گزارش مهر، مریم کاشانیان، در حاشیه بازدید از خطوط تولید دارو و مکمل‌های دارویی و غذایی کارخانه داروسازی خوارزمی در گفتگو با خبرنگاران، با تاکید بر کیفیت مکمل‌های غذایی دارویی تولید داخل، اظهار داشت: وضعیت داروخانه‌های کشور در سال‌های گذشته به گونه‌ای بود که بسیاری از مکمل‌های دارویی و غذایی مورد نیاز مردم از خارج تأمین می‌شود، ولی امروز شاهد امکانات و تجهیزات مناسب و تولید با کیفیت مکمل‌های دارویی و غذایی، به ویژه در حوزه دارو و مکمل‌های دارویی غذایی مورد نیاز بانوان و مادران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این موضوع واقعاً باعث افتخار و مباهات است که به واسط تلاش داروسازان کشورمان، بدون هیچ دغدغه و نگرانی بابت کیفیت مکمل‌های داخلی، می‌توانیم آنها را تجویز کنیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: من خودم برای خانواده ام از همین دارو و مکمل‌های دارویی غذایی داخلی تجویز می‌کنم، به ویژه اینکه در سال‌های اخیر رقابت در میان شرکت‌های تولیدی، باعث رشد کیفیت در محصولات مکمل‌های غذایی دارویی تولید داخل شده است.

وی ادامه داد: زمانی که ما محصولات خارجی را مصرف می‌کنیم، اساساً ریسک حمل و نقل و فرآیندهای گمرکی و حتی تقلب را به جان خریده‌ایم ولی در خصوص مکمل‌های تولید داخل، ایمنی و اطمینان بیشتری نسبت به اصالت و کیفیت آن وجود دارد و کارشناسان سازمان غذا و دارو کنترل و نظارت ادواری دارند.

کاشانیان گفت: مصرف برخی ریز مغذی‌ها از قبیل اسید فولیک، ید، ویتامین D، آهن و کلسیم در دوره بارداری حائز اهمیت است و به صراحت می‌توان گفت که تأمین آنها سرنوشت ساز است و به همین دلیل برای اطمینان از تأمین آنها توصیه می‌شود که از مکمل‌های دارویی و غذایی استفاده شود و خوشبختانه با سرمایه گذاری‌هایی که در داخل کشور صورت گرفته و بهره مندی از دانش فنی، می‌توانیم با اطمینان خاطر از مکمل‌های تولیدشده توسط شرکت‌های داروسازی کشورمان استفاده کنیم

وی تاکید کرد: از جمله مهم‌ترین و معتبرین مکمل‌هایی که در دوره بارداری مورد نیاز است، فولیک اسید است. مطالعات نشان داده که تجویز فولیک اسید برای یک خانم در پیش از بارداری، در زمان تشکیل سلول تخم، ضروری است تا جلوی ناهنجاری‌های لوله عصبی جنین گرفته شود و به همین دلیل اکنون برای تمامی خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، باید حداقل یک تا سه ماه قبل از بارداری، مصرف اسیدفولیک آغاز شود و در مدت بارداری هم مصرف آن را ادامه دهند. البته باید توجه داشت که مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند نگران کننده باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: مکمل های دارویی و غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین گفت: عرضه قانونی مکمل های ورزشی تنها از طریق داروخانه ها مجاز بوده و بایستی تحت نظر کارشناس تغذیه نیز مصرف شود.

رامش مهرآیین روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مصرف مکمل های ورزشی و داروهای تزریقی در بین مردان بسیار بیشتر از بانوان است و در بین پسرهای دبیرستانی که خیلی زود می خواهند به شکل و فرم بدنی مورد نظر خود برسند نیز مصرف بالایی دارد.

وی افزود: بعد از آنکه یک ورزشکار از سلامت کامل بدن خود توسط پزشک مطلع شد، تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک، متناسب با رژیم غذایی خود می تواند از مکمل های مجاز ورزشی از جمله انواع پروتئین ها، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب مفید، کراتین و انواع کربوهیدرات ها استفاه کند.

مهرآیین با بیان اینکه مکمل های غیرمجاز شامل هر نوع فرآورده غیرمجاز در بدنسازی است که عوارض بسیار شدیدی برای کبد هم دارد، گفت: متاسفانه برخی مربی ها در باشگاه های ورزشی بدون داشتن اطلاع از عوارض دارویی، مشاوره های پزشکی در خصوص نحوه مصرف مکمل و تغذیه ارایه می دهند که این مساله می تواند برای ورزشکاران بسیار خطرآفرین باشد.

به گفته این مسوول، بازدید از باشگاه های ورزشی در خصوص جلوگیری از فروش مکمل های ورزشی در استان بی فایده است، چرا که مشاهده شده برخی مربیان ورزشی این مکمل ها را در خیابان و یا در خودروی شخصی خود به افراد ارایه می دهند.

وی ادامه داد: مصرف دارویی مکمل ها در مردان می تواند عوارضی از جمله ناتوانی جنسی، ناباروری، بزرگ شدن سینه و در زنان نیز رشد موهای زائد، زخیم شدن صدا، پوست چرب و در دوران بلوغ نیز توقف رشد قدی، تیرگی پوست و رشد غیر طبیعی مو را برجای بگذارد.

مهرآیین اضافه کرد: همچنین مصرف مکمل های غیرمجاز نیز اختلال در عملکرد کبد، افزایس آنزیم های کبدی و سرطان را در بر می گیرد و توصیه می کنیم ورزشکارانی که مکمل های غیرمجاز مصرف می کنند هر ۲ ماه آنزیم های کبدی خود را اندازه گیری کنند.

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین خاطرنشان کرد: این ضرورت وجود دارد که سطح اطلاعات مردم در خصوص مصرف مکمل های هورمونی باید افزایش یابد و کلاس های آموزشی در این خصوص برای سنین مختلف باید برگزار شود، چرا که مصرف مکمل های ورزشی غیرمجاز توسط شخصی که بیماری زمینه ای دارد، می تواند به تشدید بیماری و یا حتی مرگ وی منجر شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مکمل ورزشی استفاده کنیم یا نه ؟ معجزه ای به نام کراتین بدنسازی

دیگر خبرها

  • غذای پزشکی تولید شد
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟