Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@16:37:33 GMT

معرفی کامل دارو فولیک اسید (کمبود کم خونی)

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۵۹۶۶

معرفی کامل دارو فولیک اسید (کمبود کم خونی)

خبرگزاری میزان- دارو فولیک اسید برای جبران کمبود فولیک اسید بدن و کم خونی مصرف می‌شود. تاریخ انتشار: 10:23 - 15 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۲۴۰۳

خبرگزاری میزان - نوعی ویتامین B است که بدن را مجاب به تولید سلول جدید می‌کند. از این دارو برای جبران کمبود فولیک اسید بدن و درمان کم خونی استفاده می‌شود.

نحوه استفاده: برای کم خونی مگالوبلاستیک:

میزان مصرفی برای بزرگسالان: ۱ میلی گرم به صورت عضلانی و ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم روزانه به صورت خوراکی

میزان مصرفی برای کودکان ۱ تا ۱۰ سال: ۱/۰ تا ۴/۰ میلی گرم روزانه به صورت عضلانی یا خوراکی

میزان مصرفی برای کودکان ۱۰ سال به بالا: ۵/۰ میلی گرم روزانه به صورت عضلانی یا خوراکی

برای کمبود اسید فولیک:

میزان مصرفی بزرگسالان: ۴۰۰ میکروگرم روزانه به صورت عضلانی یا خوراکی

میزان مصرفی برای کودکان زیر ۴ سال: ۳/۰ میلی گرم روزانه به صورت عضلانی یا خوراکی

میزان مصرفی برای کودکان ۴ سال و بالاتر: ۴/۰ میلی گرم روزانه به صورت عضلانی یا خوراکی

احتیاط ها: اگر در گذشته نسبت به این دارو حساسیت نشان داده اید، بار دیگر از آن استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
برای مصرف این دارو در دوره بارداری و شیر دهی، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است دوز مصرفی یا نوبت‌های مصرفی تغییر یابد. البته مصرف روزانه فولیک اسید برای خانم‌های باردار تجویز می‌شود. اگر بیماری کلیوی، عفونت بدنی یا کم خونی دارید، برای مصرف این دارو باید با پزشک خود صحبت کنید. اگر از مشکلات بدن خود خبر ندارید، باید قبل از مصرف دارو، آزمایش‌های لازم را بدهید. این دارو کمبود ویتامین B۱۲ را جبران نمی‌کند. اسید فولیک را طبق برنامه‌ای که پزشک داده است، مصرف کنید و بیش از حد یا کمتر مصرف نکنید. دارو را با یک لیوان آب مصرف کنید. هرگز دو دوز را با هم مصرف نکنید و اگر مصرف یک دوره را فراموش کردید، آن را به محض یادآوری مصرف کنید. اگر زمان یادآوری به زمان مصرف بعدی نزدیک بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. اگر از داروی خاصی نظیر فنیتوئین، آسپرین، بیوتین، اسید‌های چرب اشباع نشده امگا ۳، لاکسیکس، لیپتور، نکسیم، ویتامین C، ویتامین B، متوترکسات، پیریمامین، تتراسایکلین و پریمیدون استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است که داروی مصرفی شما، با فولیک اسید تداخل دارویی داشته باشد و اثر فولیک اسید را کم کنند. اگر از دارو‌ها یا محصولات گیاهی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. امکان تداخل دارویی و ایجاد اختلال وجود دارد. تحت هیچ شرایطی داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید. مصرف این دارو برای سالمندان، با دوز کمتر تجویز می‌شود؛ به این علت که ممکن است سالمند، نارسایی کلیوی یا کبدی داشته باشد و در دفع دارو به مشکل بخورد. ممکن است بعد از یک ماه استفاده و مصرف ۱۵ میلی گرم به طور روزانه، مصرف کننده دچار سردرگمی، افسردگی و هیجان زدگی شود. کمبود فولیک اسید اغلب با رشد ضعیف، مشکلات لثه، تنگی نفس، التهاب زبان و در شرایطی به فراموشی هم منجر می‌شود. تاثیرات بالینی این دارو بعد از یک ساعت مشهود است. اسید فولیک به طور عمومی وجود دارد و بدون نسخه هم قابل خرید است. این دارو را می‌توان همراه یا بدون غذا مصرف کرد. هرگز بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. مصرف روزانه این دارو برای خانم‌هایی که در سن حاملگی، توصیه می‌شود. اگر دچار علائم مصرف بیش از حد شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. علائم مصرف بیش از حد: سوزن سوزن شدن انگشتان دست و پا، درد دهان و زبان، ضعف، سر در گمی، خستگی و اختلال در تمرکز. علائم رفتار آلرژیک عبارتند از: کهیر، تنفس دشوار و تورم لب، گلو و صورت. در صورت مشاهده این علائم، مصرف را قطع و به پزشک خود رجوع کنید. محل نگه داری:

دارو را در دمای اتاق، به دور از گرما و رطوبت نگه داری کنید. دارو باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی و در ظرفی در بسته باشد.

عوارض:

اگر بعد از مصرف دچار عوارض شایع شدید و بعد از مدتی عارضه از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید و اگر دچار عوارض جدی شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی شایع:

گر گرفتگی، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، نفخ، احساس طعم و بوی بد در دهان، اختلال در خواب، افسردگی و احساس هیجان.

عوارض جانبی جدی:

تب، ضعف، قرمز شدن پوست، تنگی نفس، بثورات پوستی، احساس سفتی در قفسه سینه و خس خس کردن.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دارو درمان پزشک خود فولیک اسید کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۵۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • دبی باز هم همه را انگشت به دهان کرد!